neděle 24. února 2008

Jak jsem nepomohl

Zavolal mi bratr, že má nový modem a nového poskytovatele internetu a že mu to nějak nejde všechno nastavit a že jestli bych nepřijel mu s tím pomoct. Tak jsem přijel mu s tím pomoct. Chvíli jsme nastavovali, měnili, zkoušeli, resetovali, nakonec jsme si i návod přečetli a furt nic. Odpojili jsme modem, že ho píchnem do jiné zdířky a počítač zatuhl. Po restartu. tedy vlastně při pokusu o restart při zavádění systému zase začal restartovat a zase a zase ad infinitum. Nouzový režim, samovolný restart, postupné zavádění systému, restart - prostě nic. Tak instalační CD, konzola zotavení ani nenaběhla. Nová instalace a... bylo jasno. V počítači není žádný disk. Prostě nám umíral pod rukama. Občas nabídl aspoň boot sector, pak už ani to ne. A abychom se nemýlili, začalo v něm hlasitě a nezdravě cvakat.

A nakonec se ukázalo, když jsme přepojili modem k notebooku a zase bez úspěchu a zavolali na hot-line technikovi, že je závada asi na lince, prostě modem se není schopen spojit se serverem poskytovatele.

Výsledek mé pomoci - disk na odchodu, zjištění, že linka nebo modem nejde. Když se na to přijede podívat technik, bude to stát 990 Kč - bude-li chyba na lince, neplatí se, bude-li chyba v modemu, platí se, přestože je v záruce a čerstvě dodaný.

Proč to sem vlasně píu, lepší nepsat.

Žádné komentáře:

Okomentovat